Skip to main content
 

PRIVACYBELEID ALNYLAM PHARMACEUTICALS

Laatst bijgewerkt: 13 november 2019

Ons beleid, verklaringen en kennisgevingen met inzake de persoonlijke levenssfeer bevatten gedetailleerde informatie over de manier waarop gegevens met een persoonlijk karakter (“persoonsgegevens”) worden verwerkt door Alnylam Pharmaceuticals en haar gelieerde ondernemingen wereldwijd, meer bepaald met betrekking tot de manier waarop informatie kan worden onthuld alsook de rechten van betrokkenen.

Privacybeleid website

Deze website is in bezit van en wordt geëxploiteerd door Alnylam Pharmaceuticals, Inc. (“Alnylam”, “wij”, “ons” of “onze”), een bedrijf dat is gevestigd onder de wetten van Delaware met geregistreerde zetel in 675 W Kendall Street, Cambridge, MA 02142, VS, tel.: 617.551.8200, fax: 617.551.8101, e-mail: info@alnylam.com.

Voor aanvullende informatie over Alnylam en haar aanwezigheid wereldwijd alsook] contactgegevens van haar gelieerde ondernemingen raadpleegt u onze bedrijfswebsite op www.alnylam.com/contact-us/.

Alnylam respecteert de privacy en persoonsgegevens van bezoekers van onze website. Dit privacybeleid beschrijft de soorten persoonsgegevens die wij verzamelen over bezoekers aan de website, de manier waarop wij die gegevens gebruiken en met wie wij die delen. Dit privacybeleid beschrijft ook (1) de maatregelen die wij nemen om de persoonsgegevens te beschermen en (2) uw rechten en voorrechten met betrekking tot het door ons verzamelen, gebruiken en onthullen van uw persoonsgegevens.

Dit privacybeleid voor de website is alleen van toepassing op persoonsgegevens die door Alnylam, of derden die namens ons en voor onze rekening als verwerkers handelen, via deze website worden verzameld en worden verwerkt voor de hierin uiteengezette doeleinden. Het beleid beschrijft niet de manieren waarop wij offline verkregen persoonsgegevens verzamelen of gebruiken, evenmin als het beleid of de praktijken van enige andere externe partijen inzake het verzamelen, gebruiken of openbaar maken die op onafhankelijke wijze persoonsgegevens via deze website verzamelen en verwerken.

Raadpleeg voor informatie over het verzamelen, gebruiken en verwerken van persoonsgegevens van gezondheidszorgbeoefenaars door Alnylam het document Privacykennisgeving voor gezondheidszorgbeoefenaars (Algemeen gebruik)

Raadpleeg voor informatie over het verzamelen, gebruiken en verwerken van uw persoonsgegevens met als doeleinde elektronische communicatie het document Privacykennisgeving en het instemmingsformulier voor elektronische communicatie

Raadpleeg voor informatie over het verzamelen, gebruiken en verwerken van uw persoonsgegevens met als doeleinde elektronische communicatie het document Kennisgeving directe communicatie marketing/e-mail

Raadpleeg voor informatie over het verzamelen, gebruiken en verwerken van uw persoonsgegevens die worden verzameld bij conferenties het document Privacykennisgeving voor gebruik van bij conferenties, symposia en andere evenementen verzamelde persoonsgegevens

Raadpleeg het document voor aanvullende informatie over het verzamelen, gebruiken en verwerken van persoonlijke gegevens met het oog op werving Alnylam Pharmaceuticals Recruitment Privacykennisgeving

Verzameling en gebruik van Persoonsgegevens

Alnylam respecteert de privacy van de bezoekers aan onze website en wij erkennen uw behoefte aan de gepaste bescherming en het gepaste beheer van de persoonsgegevens die u met ons deelt. U kunt onze website bezoeken zonder ook maar iets over uzelf prijs te geven. Als u contact met ons opneemt en ervoor kiest persoonsgegevens als uw naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres te verstrekken, verzamelen en gebruiken wij deze voor het doeleinde waarvoor u de gegevens aan ons hebt verstrekt, namelijk om op uw verzoek te reageren, om u te voorzien van de informatie waar u om hebt gevraagd (deze informatie kan betrekking hebben op onze producten of diensten of bestaan uit actuele informatie over bewustzijn met betrekking tot een ziekte) in de vorm van het verzenden van nieuwsbrieven of overig, om u facturen te sturen voor producten en diensten die u hebt aangevraagd, om producten en diensten die volgens ons interessant voor u kunnen zijn, te marketen, of om met u te communiceren voor andere doeleinden die blijken uit de omstandigheden of waarover wij u informeren als wij de persoonsgegevens van u verzamelen. Deze overige doeleinden kunnen bestaan uit het van tijd tot tijd monitoren van onze naleving van regelgeving, het samenstellen van profielen en persoonlijke informatie over u om gepaste educatie- en/of bewustzijnsprogramma's of gepaste mogelijkheden om met u samen te werken vast te stellen.

Geheimhouding van persoonsgegevens

Wij zullen uw persoonsgegevens niet verkopen, delen of op andere wijze verspreiden bij derden, tenzij zoals bepaald in dit privacybeleid. Wij zullen uw persoonsgegevens onthullen aan andere gelieerde ondernemingen wereldwijd van Alnylam die ermee instemmen deze gegevens te behandelen volgens dit privacybeleid en toepasselijke wetten met betrekking tot gegevensbescherming. Persoonsgegevens zullen ook voor verdere verwerking worden overgedragen aan derden die voor en namens ons handelen, met het doeleinde of de doeleinden waarvoor de gegevens oorspronkelijk zijn verzameld of op andere wijze rechtmatig worden verwerkt, zoals levering van diensten, evaluatie van de bruikbaarheid van deze website, marketing, gegevensbeheer of technische ondersteuning. Deze derden zijn contractueel met ons overeengekomen persoonsgegevens uitsluitend te gebruiken voor de afgesproken doeleinden en uw persoonsgegevens niet te verkopen of onthullen aan andere partijen, tenzij van rechtswege verplicht, voor zover door ons toegestaan of als uiteengezet in dit privacybeleid.

Persoonsgegevens die van u zijn verzameld, worden ook overgedragen aan derden indien deze site of een onderdeel daarvan en de klantgegevens die daarmee verband houden, worden verkocht, toegewezen of overgedragen, in welk geval wij eisen dat de koper of partij aan wie de site is toegewezen of overgedragen, de persoonsgegevens overeenkomstig dit privacybeleid behandelt. Daarnaast worden persoonsgegevens aan derden verstrekt als wij daartoe worden verplicht door een toepasselijke wetsbepaling, een rechterlijk bevel of overheidsregelgeving, of als deze gegevensverstrekking op andere wijze noodzakelijk is ter ondersteuning van een onderzoek naar een misdrijf of juridisch onderzoek of rechtszaak hier of in het buitenland.

Uw rechten inzake privacy

Telkens wanneer wij persoonsgegevens van u verwerken, nemen wij redelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat deze gegevens correct en actueel zijn voor de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld.

U heeft een recht op toegang tot uw persoonsgegevens. Als u zich ervan bewust wordt dat de persoonsgegevens die wij van u bewaren, onjuist, onvolledig, misleidend, irrelevant of verouderd zijn, heeft u het recht om de betreffende gegevens te controleren, bij te werken en/of te corrigeren. U beschikt ook over het recht om bezwaar aan te tekenen tegen het verwerken van uw persoonsgegevens om een reden die rekening houdt met uw persoonlijke situatie of zonder reden als het gaat om de verwerking voor commerciële doeleinden. U heeft ook het recht om in bepaalde omstandigheden een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te vragen.

U beschikt ook over het recht om te vragen om uw persoonsgegevens over te dragen naar een ander bedrijf, in zoverre dit technisch mogelijk en wettelijk toegestaan is. U beschikt ook over het recht om te weten of u het onderwerp bent van automatische besluitvorming, waaronder profilering en hiertegen te protesteren.

Indien u contact met ons wilt opnemen voor het ontvangen van aanvullende informatie over ons gebruik van uw persoonsgegevens, of als u een van de bovenvermelde rechten wenst uit te oefenen, gelieve bijhorend aanvraagformulier van de betrokken persoon in te vullen of een e-mail te sturen naar privacy@alnylam.com of, indien u een inwoner bent van de EU/EER, een e-mail te sturen naar EUdataprivacy@alnylam.com of via het adres dat is opgegeven in het gedeelte “Voor aanvullende informatie” hieronder.

Indien de informatie waarover wij beschikken onvoldoende is om aan uw verzoek te voldoen, zullen wij bewijs van uw identiteit of aanvullende informatie vereisen voordat wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen. Wij zullen pogen om de gevraagde informatie te verstrekken of de gevraagde wijzigingen door te voeren, voor zover toegestaan door toepasselijke privacywetgeving. In ieder geval zullen wij u zo snel als redelijkerwijs mogelijk is antwoorden om u te op de hoogte te stellen over het resultaat van uw verzoek.

Indien wij niet tijdig op uw verzoek reageren, of indien uw verzoek geheel of gedeeltelijk is geweigerd of afgewezen, en/of indien u van mening bent dat uw rechten en vrijheden met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens zijn geschonden, hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit, indien u een Europese inwoner bent. Een lijst van controle-instanties in Europa en hun respectieve contactgegevens is hier beschikbaar: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

Overdracht van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die wij van u verzamelen, dragen we over naar derden of binnen Alnylam (naar overige gelieerde ondernemingen wereldwijd van Alnylam). Deze overdracht van persoonsgegevens omvat de overdracht van persoonsgegevens naar andere landen dan het land waarin deze gegevens oorspronkelijk zijn verzameld. Deze landen bieden mogelijk niet dezelfde mate van gegevensbescherming als het land waarin de persoonsgegevens oorspronkelijk zijn verzameld. Wanneer wij uw persoonsgegevens aan deze overige landen overdragen, hebben wij gepaste maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te laten beschermen volgens dit Privacybeleid en alle toepasselijke wetten met betrekking tot gegevensbescherming.

In het bijzonder zorgen wij ervoor dat derden die persoonsgegevens van Alnylam ontvangen, contractueel zijn gebonden aan de naleving van wetten met betrekking tot gegevensbescherming en de beleidsregels van Alnylam, inclusief dit Privacybeleid. Wij zorgen er ook voor dat gemachtigd personeel dat persoonsgegevens behandelt, daartoe in gepaste mate is opgeleid en contractueel gebonden is tot vertrouwelijkheid.

Waar grensoverschrijdende overdracht van persoonsgegevens plaatsvindt buiten de EER, zorgen wij voor een toereikende mate van gegevensbescherming in het land van bestemming door met derden passende contractuele regelingen te treffen dat de verantwoordelijken voor controle of verwerking waar nodig contractuele verplichtingen opgelegd krijgen voor grensoverschrijdende overdracht van persoonsgegevens ten behoeve van verwerkingsverantwoordelijken of verwerkers, indien toepasselijk.

Een bijgewerkte lijst van de gegevensverwerkers van Alnylam kan op verzoek beschikbaar worden gesteld per e-mail aan privacy@alnylam.com en, indien u een EU-inwoner bent, per e-mail aan EUdataprivacy@alnylam.com.

veiliging van informatie

Alnylam maakt gebruik van, in commercieel opzicht, redelijke administratieve, organisatorische, technische, medewerkers-gerelateerde en fysieke beveiligingsmaatregelen die zijn ontworpen om verlies, diefstal en ongeoorloofd(e) gebruik, openbaarmaking en wijziging van de persoonsgegevens die in ons bezit zijn, tegen te gaan.

Alnylam heeft redelijke stappen genomen om ervoor te zorgen dat geschikte technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen worden geïmplementeerd, niet alleen door Alnylam maar ook door verwerkers die voor of namens Alnylam handelen om de veiligheid van de verwerking van uw persoonsgegevens in algemene zin te garanderen.

Koppelingen naar externe websites

Als service aan onze bezoekers bevat deze website koppelingen naar andere websites waarvan wij denken dat deze voor u nuttige informatie kunnen bevatten. Dit zijn onder andere koppelingen naar websites die diensten aan ons leveren. Zoals meer gedetailleerd uiteengezet in de gebruiksvoorwaarden van onze website, gelden voor deze websites de hierop gepubliceerde gebruiksvoorwaarden en andere bepalingen aangaande het gebruik, niet de hier beschreven beleidsregels en procedures. Wij kunnen niet garant staan voor de privacynormen die worden gehanteerd door de websites waarnaar wij een koppeling aanbieden, en zijn evenmin verantwoordelijk voor de inhoud van andere sites dan deze website, en dit privacybeleid is niet van toepassing op een website waarnaar een koppeling is opgenomen die niet van Alnylam is.

Bewaring van gegevens

Uw persoonsgegevens worden door Alnylam bewaard voor de beoogde doeleinden overeenkomstig wetten met betrekking tot gegevensbescherming en bedrijfsbeleidsregels. Zodra uw persoonsgegevens niet meer nodig zijn, worden deze onmiddellijk verwijderd of geanonimiseerd, in overeenstemming met het beleid van Alnylam.

Kennisgeving cookies

Sommige pagina's van deze website kunnen van tijd tot tijd gebruikmaken van zogenaamde “cookies”: kleine bestanden die ter identificatie op uw harde schijf worden geplaatst. Deze bestanden worden gebruikt voor inschrijving op de website en de personalisatie van uw volgende bezoek aan onze website. Graag wijzen wij u erop dat cookies geen gegevens van uw harde schijf kunnen lezen. Uw webbrowser kan u de mogelijkheid bieden om een melding te krijgen als een cookie wordt ontvangen, waarbij u zelf kunt kiezen of u wel of niet de cookie accepteert. U kunt ook alle cookies weigeren door deze in uw browser uit te schakelen. Indien u geen cookies accepteert, is het mogelijk dat sommige voorzieningen op onze website niet naar behoren werken en dat u geen toegang tot bepaalde informatie op onze website kunt krijgen. Door de site te blijven gebruiken zonder instellingen te wijzigen gaat u echter akkoord met ons gebruik van cookies.

Als u meer informatie wenst over de manier waarop wij cookies op onze website gebruiken, raadpleegt u onze Cookiebeleid.

Ons beleid met betrekking tot kinderen

Wij zijn erg begaan met de bescherming van de privacy van kinderen. Graag wijzen wij u erop dat de inhoud en diensten van deze website niet zijn bestemd voor kinderen jonger dan 18 jaar of zijn ontworpen om de aandacht van deze kinderen te trekken. Er dienen via deze website geen persoonsgegevens naar Alnylam te worden verzonden door bezoekers die jonger dan 18 jaar zijn. Als wij ontdekken dat een gebruiker van deze website jonger dan 18 jaar persoonsgegevens heeft verstrekt of dat een gezondheidszorgbeoefenaar persoonsgegevens heeft verstrekt over een patiënt die jonger dan 18 is zonder toestemming van de persoon die de ouderlijke verantwoordelijkheid draagt over dit kind, zullen wij deze persoonsgegevens onmiddellijk na relevante kennisgeving of verzoek in overeenstemming met ons privacybeleid verwijderen. Zoals hierboven aangegeven verzamelen wij geen persoonsgegevens, tenzij u die ons hebt verstrekt, met inbegrip van de leeftijd van de desbetreffende persoon.

Californische wet op online vertrouwelijkheid

Sommige webbrowsers bevatten een functie tegen het volgen (“Do Not Track” of “DNT”), of een soortgelijke functie die websites waarschuwt waarmee de webbrowser bericht dat en bezoeker niet wenst dat zijn online-activiteiten gevolgd worden. Als een digitale dienst die op een bepaald DNT-signaal reageert dat DNT-signaal ontvangt, kan de browser voorkomen dat die digitale dienst bepaalde persoonlijke informatie over de browsergebruiker verzamelt. Op de ingangsdatum bieden nog niet alle browsers de DNT-optie en zijn de DNT-signalen nog niet uniform. Om deze reden reageert Alnylam momenteel niet op DNT-signalen. Voor meer informatie over DNT-signalen, bezoek allaboutdnt.com.

Updates met betrekking tot het privacybeleid

Alnylam kan, op elk gewenst moment, dit privacybeleid herzien door deze publicatie bij te werken. Wanneer wij dit privacybeleid herzien, wordt de datum boven aan dit privacybeleid aangepast. Wij zullen persoonsgegevens blijven gebruiken en/of openbaar maken in overeenstemming met het privacybeleid dat van kracht is op het moment dat de gegevens worden verzameld, tenzij u akkoord bent gegaan met de toepassing van een bijgewerkte versie van het privacybeleid op gegevens die zijn verzameld terwijl een eerdere versie van het privacybeleid van kracht was.

Aanvullende informatie

Als u vragen hebt over dit privacybeleid of bemerkingen hebt op de praktijken van deze website of uw interactie met deze website of privacy-gerelateerde zaken in algemene zin, neem dan per e-mail contact met ons op via privacy@alnylam.com of schriftelijk op het volgende adres:

Alnylam Pharmaceuticals, Inc
Attention: Privacy Officer
675 W Kendall Street
Cambridge, MA 02142 USA
Tel: 844.543.8355

Voor inwoners van de EU/EER:
De vertegenwoordiger van Alnylam in de EU bereikt u direct via eudataprivacy@alnyla.com. U kunt ons ook schriftelijk bereiken op:

Alnylam Netherlands B.V.
Strawinskylaan 3051,
1077 ZX Amsterdam, The Netherlands
info@alnylam.nl
+31615102796

De EU-privacyfunctionaris van Alnylam en de aangewezen Functionaris voor gegevensbescherming kunnen ook per e-mail worden benaderd via EUdataprivacy@alnylam.com.

U kunt schriftelijk contact met ons opnemen via:

ALNYLAM Switzerland GmbH
Attention: Legal department
Dammstrasse 19
6300 Zug, Switzerland

Bij overige vragen of problemen, onafhankelijk van uw woonplaats, kunt u ons bereiken per e-mail via info@alnylam.com of schriftelijk via:

Alnylam Pharmaceuticals, Inc
Attention: Corporate Communications
675 W Kendall Street
Cambridge, MA 02142 USA

Privacykennisgeving voor gezondheidszorgbeoefenaars (Algemeen gebruik)

Alnylam Pharmaceuticals en haar gelieerde ondernemingen (“Alnylam”, “wij”, “onze”, of “ons”) legt zich toe op het beschermen van uw privacy en zal alle redelijke inspanningen leveren om uw persoonsgegevens (“Persoonsgegevens”) te beschermen in overeenstemming met deze Privacykennisgeving (“Kennisgeving”), die van toepassing is op de Persoonsgegevens die zij verzamelt en verwerkt over Gezondheidszorgbeoefenaars (“GZBs”) en medewerkers/vertegenwoordigers van gezondheidszorgorganisaties (“GZOs”).

Verwerkingsverantwoordelijke en Functionaris voor gegevensbescherming (“FG”)

Elke entiteit van Alnylam handelt bij het verwerken van uw Persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke voor de doeleinden van deze Kennisgeving. Meer informatie over de gelieerde ondernemingen van Alnylam in Europa en de rest van de wereld en bijbehorende contactgegevens vindt u hier: http://www.alnylam.com/contact-us/

Het Alnylam EU Privacy Office en de aangewezen FG zijn verantwoordelijk voor toezicht op en monitoring van naleving door Alnylam van toepasselijke EU-wetten en -regels met betrekking tot gegevensbescherming bij het verwerken van uw Persoonsgegevens.

Het Alnylam EU Privacy Office en de aangestelde FG kunnen worden gecontacteerd via het volgende e-mailadres: eudataprivacy@alnylam.com.

Persoonsgegevens die Alnylam verzamelt en hun bron

Alnylam verzamelt en verwerkt Persoonsgegevens die u aangaan. De soorten Persoonsgegevens die Alnylam verzamelt, hangen af van uw relatie met Alnylam en van toepasselijke wetten en regels, en kunnen de volgende categorieën omvatten:

Basispersoonsgegevens zoals identiteit en contactinformatie (bv. uw naam, post- en e-mailadres, en vaste en mobiele telefoonnummer); informatie over uw diploma's en professionele achtergrond, zoals uw kwalificaties en uw banden met organisaties of instellingen (bijv. titel, vakgebied, medisch specialisme, publicaties, interesses in Alnylam-producten en uw algemene behandelingsgewoonten), economische, financiële en betalingsinformatie, indien van toepassing.

Deze informatie kan direct van u of van externe informatiebronnen (zoals externe dienstverleners die gegevens en verwante diensten met betrekking tot gezondheidszorgbeoefenaars leveren) afkomstig zijn.

Voor een beter begrip van uw interesses en om er op in te spelen en om ervoor te zorgen dat de Persoonsgegevens die Alnylam over u bewaart en verwerkt correct zijn, kan Alnylam alle Persoonsgegevens die u direct aan Alnylam hebt verstrekt, corrigeren of uitbreiden met Persoonsgegevens over u die Alnylam van derden ontvangt.

Wettigheid van verwerking

Alnylam verwerkt Persoonsgegevens op basis van een of meerdere van de volgende rechtsgronden:

In bepaalde gevallen kan Alnylam uw instemming vragen voor het verzamelen en verwerken van uw Persoonsgegevens. Mocht u ervoor kiezen uw instemming te verlenen, kunt u deze later zonder opgave van reden intrekken door contact met ons op te nemen volgens de beschrijving in het gedeelte ‘Contact met ons opnemen’. Het intrekken van instemming heeft geen invloed op gegevensverwerking die reeds heeft plaatsgevonden tot en met de datum van de intrekking.

In overige gevallen kan de verwerking van uw Persoonsgegevens noodzakelijk zijn om te voldoen aan toepasselijke wet- of regelgeving of voor de uitvoering van een contract dat op u van toepassing is. De mogelijkheid bestaat dat u zich niet aan deze verwerking kunt onttrekken of dat uw keuze hiertoe ons vermogen beïnvloedt om onze overige contractuele verplichtingen jegens u na te komen.

In wederom andere gevallen kan Alnylam uw Persoonsgegevens verwerken op basis van haar legitieme belang in het communiceren met u over onze producten en diensten, over wetenschappelijk onderzoek en/of educatiemogelijkheden. U hebt het recht u te onttrekken aan deze verwerking van uw Persoonsgegevens. U kunt dit doen door contact met ons op te nemen volgens de beschrijving in het gedeelte ‘Contact met ons opnemen’.

Hoe Alnylam uw Persoonsgegevens gebruikt

Alnylam verwerkt Persoonsgegevens over u voor een van de volgende doeleinden:

  • Om de verplichtingen van Alnylam uit te voeren in het kader van een contract met u;
  • Om te voldoen aan toepasselijke wet- of regelgeving;
  • Om waardeoverdrachten aan u als Gezondheidszorgbeoefenaar openbaar te maken, zoals vereist door wet- en regelgeving of om te voldoen aan toepasselijke branchenormen;
  • Om u te voorzien van bedrijfsinformatie over Alnylam;
  • Om u te voorzien van reclame-informatie over producten en diensten van het merk Alnylam en om op u gerichte reclameactiviteiten uit te voeren, met inachtneming van overige toepasselijke reglementaire voorwaarden (bijvoorbeeld, de Richtlijn betreffende de bescherming van online persoonsgegevens, “e-Privacy Richtlijn);
  • Om u op uw verzoek te voorzien van medische en wetenschappelijke informatie en updates;
  • Om rapporten van ongewenste voorvallen of klachten over de kwaliteit te behandelen;
  • Om u uitnodigingen te versturen voor promotie- of wetenschappelijke evenementen, bv. seminars, of om u voortgezette medische opleiding (CME)-uitnodigingen te versturen;
  • Om u uit te nodigen uw professionele inzichten met Alnylam te delen en om deel te nemen aan enquêtes en marktonderzoek-activiteiten; en/of
  • Om uw interesses en professionele ervaringen te verzamelen en analyseren om ons profiel van u als Gezondheidszorgbeoefenaar te verbeteren, waaronder door conclusies te trekken, om u te voorzien van gerichte reclame bv. van wetenschappelijke updates en om onze zakelijke relatie met u te verbeteren (dit profiel kan uw leeftijd en geslacht, medische specialiteit, voorschrijfgewoontes en meer bevatten).

De hierboven genoemde informatie wordt gedeeld via de kanalen voor elektronische communicatie van Alnylam, bv. door u aangepaste of niet-aangepaste berichten via e-mail of het internet te sturen of door contact met u op te nemen via uw kantoornummer of mobiele nummer (door middel van een telefonische oproep of sms), via fax, via de post of via de sociale media-accounts van Alnylam en websites met specifieke inhoud.

Alnylam zal uw Persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de doeleinden die in dit gedeelte zijn uiteengezet. De verwerking van uw Persoonsgegevens voor overige doeleinden wordt uitsluitend gedaan met voorafgaande kennisgeving en met uw specifieke instemming tot het verwerken van Persoonsgegevens voor overig mogelijk secundair gebruik of verdere doeleinden.

Met wie deelt Alnylam uw Persoonsgegevens?

Alnylam kan uw Persoonsgegevens overdragen aan overige gelieerde ondernemingen wereldwijd van Alnylam. Deze gelieerde ondernemingen kunnen op hun beurt Persoonsgegevens overdragen aan overige gelieerde ondernemingen van Alnylam. Alnylam kan ook een contract afsluiten met derden (externe dienstverleners) om activiteiten of functies met betrekking tot de hierboven opgegeven doeleinden geheel of gedeeltelijk namens Alnylam uit te voeren waarbij Persoonsgegevens over u worden gebruikt. In deze gevallen vereist Alnylam van deze derden dat zij voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en bedrijfsbeleidsregels van Alnylam om de vertrouwelijkheid en veiligheid van de met deze partijen gedeelde Persoonsgegevens te beschermen. Van deze derden wordt vereist dat zij ermee instemmen om Persoonsgegevens over u niet gebruiken of bekend maken, behalve voor zover noodzakelijk om diensten aan ons te kunnen leveren of diensten namens ons te kunnen uitvoeren, of, indien nodig, om te voldoen aan toepasselijke wet- of regelgeving.

Bovendien zijn alle gelieerde ondernemingen van Alnylam en alle externe verwerkers die voor en namens Alnylam handelen, verplicht om Persoonsgegevens te behandelen op een manier die voldoet aan toepasselijke wetten op het gebied van gegevensbescherming en interne bedrijfsbeleidsregels die in deze Kennisgeving zijn opgenomen.

Sommige bedrijven van de Alnylam-groep en/of externe dienstverleners kunnen gevestigd zijn in landen waar uw Persoonsgegevens niet met hetzelfde niveau van gegevensbescherming worden behandeld als in uw land. Indien uw Persoonsgegevens naar derde landen worden verzonden, zorgt Alnylam dat alle toereikende beveiligingsmaatregelen worden genomen en dat alle toepasselijke wet- en regelgeving voor grensoverschrijdende gegevensoverdracht worden nageleefd, in het bijzonder door deze contractueel vast te leggen in overeenkomsten voor grensoverschrijdende gegevensoverdracht met de voor de verwerking verantwoordelijken en verwerkers en door gepaste technische en organisatorische maatregelen te implementeren ten bate van de veiligheid van de verwerking.

Daarnaast draagt Alnylam in het kader van de eerder genoemde doeleinden en volgens een strikt criterium van relevantie, een deel van uw Persoonsgegevens over aan autoriteiten en overige externe overheidsinstanties die gemachtigd zijn om controles van en onderzoek naar Alnylam uit te voeren om wettelijke verplichtingen of regels na te leven. Deze autoriteiten en instellingen zullen onafhankelijk toezien op de gegevensverwerking van hun respectievelijke verwerkingsoperaties.

Voor een lijst van de categorieën voor de verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers van Alnylam en overige informatie over de beveiligingsmaatregelen die Alnylam heeft genomen voor de grensoverschrijdende overdracht van Persoonsgegevens, kunt u contact met ons opnemen door gebruik te maken van de informatie in het gedeelte ‘Contact met ons opnemen’.

Hoe beschermt Alnylam uw Persoonsgegevens?

Alnylam neemt redelijke en gepaste fysieke, administratieve, organisatorische en technische maatregelen om uw Persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, misbruik, ongeoorloofde toegang, bekendmaking, wijziging of vernietiging. Zodoende kunnen de gegevens uitsluitend worden gebruikt door medewerkers van Alnylam voor wie dat noodzakelijk is vanwege hun functie of hiërarchische positie, voor wie vertrouwelijkheidsverplichtingen gelden en aan wie een specifieke rol is toegewezen en geschikte operationele instructies zijn gegeven.

Uw rechten en hoe u die kunt uitoefenen

Alnylam heeft passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer gelegd om Persoonsgegevens te beveiligen. Alleen de personeelsleden die vanwege hun functie toegang nodig hebben tot uw Persoonsgegevens zijn bevoegd om deze Persoonsgegevens te gebruiken.

Uw rechten

Betrokken personen binnen de EU hebben bepaalde gegevensbeschermingsrechten, waarvoor begrenzingen en/of beperkingen kunnen gelden. Deze rechten omvatten: (i) het verzoeken om toegang tot en rectificatie of uitwissing van hun Persoonsgegevens; (ii) het beperken of bezwaar aantekenen tegen verwerking van hun Persoonsgegevens; en (iii) het recht op overdraagbaarheid van gegevens. Als u een van de hierboven genoemde rechten wilt uitoefenen, raadpleegt u het gedeelte ‘Contact met ons opnemen’ hieronder.

U beschikt ook over het recht om Alnylam te vragen uw Persoonsgegevens niet te verwerken voor marketingdoeleinden. Alnylam stelt u normaal gesproken op de hoogte (voordat uw gegevens worden verzameld) als Alnylam van plan is om uw gegevens voor dergelijke doeleinden te gebruiken of als Alnylam van plan is uw informatie voor die doeleinden bekend te maken bij derden. U kunt uw recht op het voorkomen van verwerking voor deze doeleinden te allen tijde uitoefenen door Alnylam te laten weten dat u deze marketing niet wenst te ontvangen. Als u dit recht wilt uitoefenen, raadpleegt u het gedeelte ‘Contact met ons opnemen’ hieronder.

Als u geen antwoord (binnen een redelijk termijn) van Alnylam ontvangt of als u niet tevreden bent met ons antwoord, beschikt u ook over het recht om een klacht in te dienen met betrekking tot de verwerking van uw Persoonsgegevens bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, www.gegevensbeschermingsautoriteit.be.

Hoelang bewaart Alnylam Persoonsgegevens?

Persoonsgegevens worden zolang bewaard als nodig is om te kunnen voldoen aan de doeleinden en respectieve verplichtingen met betrekking tot die gegevens waarvoor deze zijn verzameld, met inachtneming van plaatselijke wet- en regelgeving en legitieme bedrijfsbelangen overeenkomstig intern beleid van Alnylam.

Desalniettemin, gezien het feit dat deze doeleinden en verplichtingen verschillen van de ene verwerkingssituatie tot de andere, geeft Alnylam meer informatie over deze bewaartermijnen in specifieke privacyverklaringen. Zodra er geen Persoonsgegevens meer nodig zijn, verwijdert of anonimiseert Alnylam deze zo snel mogelijk.

Voor marketingdoeleinden, met inbegrip van eventuele profilering met betrekking tot direct marketing, bewaren wij uw Persoonsgegevens zolang u marketingberichten van ons wenst te ontvangen. Indien u besluit om niet langer deel te nemen of om uw toestemming voor onze marketing in te trekken, zullen wij uw Persoonsgegevens niet langer gebruiken voor dit doel en zullen wij uw Gezondheidszorgbeoefenaar-account opschorten voor marketingdoeleinden. Indien de gegevens niet nodig zijn voor een ander doel (bijv. om onze klantrelatie af te ronden), zullen wij ze zo snel mogelijk verwijderen of zo veel mogelijk anonimiseren.

Contact met ons opnemen

Raadpleeg voor meer informatie over de manier waarop Alnylam uw Persoonsgegevens verzamelt en verwerkt, ons Privacykennisgeving persoonsgegevens en Toestemmingsformulier voor het gebruik van uw persoonsgegevens.

Alnylam Pharmaceuticals, Inc
Attention: Privacy Office
675 W Kendall Street
Cambridge, MA 02142 USA
Tel: 844.543.8355

Inwoners van landen binnen de EU/EER Voor toegang tot, rectificatie, verwijdering en het beperken van verwerking van uw Persoonsgegevens en om uw recht op terugtrekking en overige rechten met betrekking tot de verwerking van uw Persoonsgegevens uit te oefenen, of als u meent dat een of meerdere van uw rechten met betrekking tot gebruik van uw Persoonsgegevens zijn geschonden, kunt u contact opnemen met onze Afdeling Privacy EU via:

EU Privacy Office
ALNYLAM Zwitserland GmbHA
Attention: Legal department
Grafenauweg 4
6300 Zug
Zwitserland
Tel: +41 41 561 3500
e-mail: EUdataprivacy@alnylam.com

U kunt ook dit Formulier verzoek onderwerp gegevens invullen

Privacykennisgeving persoonsgegevens en Toestemmingsformulier voor het gebruik van uw persoonsgegevens voor elektronische communicatie
Verantwoordelijke voor gegevensverwerking

Alnylam Pharmaceuticals Inc. in de VS (“Alnylam”) zal handelen als verantwoordelijke voor gegevensverwerking en zal uw Persoonsgegevens zoals hieronder uiteengezet verwerken door te bepalen welke de doeleinden en middelen van de verwerking zijn.

Soorten persoonsgegevens

Alnylam zal de volgende persoonsgegevens verwerken, voor zover van toepassing: Uw contactgegevens, waaronder uw naam, e-mailadres, land (samen “Persoonsgegevens”).

Doeleinden voor gebruik van uw Persoonsgegevens

Alnylam zal uw Persoonsgegevens gebruiken, verwerken en opslaan om u niet-persoonlijke e-mailcommunicatie te verzenden met betrekking tot informatie over bewustzijn van ziektes op de door u gekozen gebieden en voor geen enkel ander doeleinde. Voor alle overige doeleinden is uw specifieke instemming vereist.

Omvang van gegevensstromen

Voor de hierboven genoemde doeleinden zullen uw Persoonsgegevens worden verzameld door Alnylam, de in de VS opgerichte rechtspersoon, en door toereikende technische en organisatorische maatregelen worden verzonden naar bedrijven van dezelfde groep. Alnylam zal dezelfde gegevens doorsturen naar derden (personen en/of bedrijven) die namens Alnylam handelen als verwerkers, waaronder Salesforce Cloud Inc. voor gegevensopslag, die ook wordt opgezet buiten de landen waarvan de persoonsgegevens afkomstig zijn.

U kunt de lijst met verwerkers aanvragen door een e-mail te sturen naar privacy@alnylam.com.

Uw Persoonsgegevens zullen met het oog op de verspreiding ervan zich bevinden op Amerikaanse servers. In dit geval zal Alnylam ervoor zorgen dat gepaste voorzorgsmaatregelen worden genomen om de verzending te legitimeren, zoals het opnemen van contractuele clausules die zijn goedgekeurd door de EU-commissie of de landelijke instantie die toezicht houdt op gegevensbescherming.

Vrijwillige verstrekking van gegevens en vrijwillige instemming

U verklaart dat u minstens achttien (18) jaar oud bent en wettelijk handelingsbekwaam bent.

U bent vrij deze gegevens te verstrekken of uw instemming te geven tot de relevante verwerking ervan, en uw weigering betekent uitsluitend dat Alnylam niet gemachtigd is om uw Persoonsgegevens te verzamelen en te gebruiken voor het verzenden van elektronische communicatie aan u.

Verwerkingsmechanismen

De bovenstaande Persoonsgegevens worden zowel elektronisch als handmatig verwerkt.

Bewaring van gegevens

Uw Persoonsgegevens worden na een periode van 5 jaar gecontroleerd om er zeker van te zijn dat u actief deelneemt aan het ontvangen van informatie over ziektes op de door u gekozen gebieden. Als u wilt dat uw gegevens eerder dan na 5 jaar worden verwijderd, neemt u contact op met privacy@alnylam.com.

Het uitoefenen van uw rechten

U beschikt te allen tijde over het recht om u af te melden voor het ontvangen van e-mails met betrekking tot de informatie over het ziektegebied dat u hebt gekozen, om uw contactgegevens en overige Persoonsgegevens te wijzigen of om uw keuze van het ziektegebied op elk moment te wijzigen door te klikken op de afmeldingslink in toekomstige e-mailberichten.

U kunt te allen tijde vragen om op te hoogte te worden gehouden over de Persoonsgegevens die Alnylam over u bewaart, toegang te krijgen tot uw Persoonsgegevens of Alnylam vragen om deze Persoonsgegevens te corrigeren, verwijderen of de verwerking hiervan te beperken. Neem voor deze en overige vragen contact met Alnylam op via het volgende e-mailadres: privacy@alnylam.com; of per post via het adres van Alnylam: Alnylam Pharmaceuticals, Inc. Attention Privacy Office, 675 W Kendall Street, Cambridge, MA 02142 VS.

U kunt te allen tijde schriftelijk per e-mail via het bovenstaande adres, zonder opgave van reden, uw instemming intrekken. U kunt ook dit Formulier verzoek onderwerp gegevens invullen

Inwoners van landen binnen de EU/EER, in het geval dat uw vragen met betrekking tot gegevensbescherming niet tijdig en gepast worden beantwoord, beschikt u over het recht om een op tijdige en gepaste wijze klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit.

Voor de concrete uitoefening van uw rechten inzake gegevensbescherming krachtens het toepasselijke recht jegens externe dienstverleners van Alnylam, kunt u te allen tijde de lijst van deze bedrijven opvragen door een e-mail te sturen naar privacy@alnylam.com.

Verklaring van instemming

Ik heb de inhoud van de bovenstaande kennisgeving gelezen en begrepen, en door het instemmingsformulier voor het ontvangen van updates (Formulier aanmelding updates) in te vullen verleen ik uitdrukkelijk mijn toestemming tot het verwerken van mijn Persoonsgegevens door Alnylam in de VS en tot het overdragen van die gegevens naar entiteiten die in de VS gevestigd zijn, overeenkomstig de hierboven opgegeven voorwaarden en mechanismen, met inachtneming van het feit dat mijn instemming te allen tijde kan worden ingetrokken.

Kennisgeving directe communicatie marketing/e-mail

U kunt ervoor kiezen e-mailupdates over ontwikkelingen met betrekking tot de producten en/of diensten van Alnylam of over specifieke gezondheidsgerelateerde onderwerpen (bv. voor het ontvangen van e-mailupdates over erfelijke ATTR-amyloïdose van Alnylam) te ontvangen door het relevante elektronische formulier op onze website in te vullen.

In het geval van directe marketing van onze producten en/of diensten zullen wij u, zoals wettelijk vereist, met alle mogelijke middelen voorzien van een methode voor opt-out of opt-in voor het ontvangen van overige marketingmaterialen.

Indien u op een later tijdstip besluit dat u dergelijke e-mailcommunicatie niet meer van ons wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven uit de contactenlijst met behulp van de relevante koppeling voor “Afmelden” binnen het respectieve kanaal voor elektronische communicatie of door ons een e-mail te sturen met als onderwerpregel “Unsubscribe from email updates about hATTR amyloidosis” (Uitschrijven van e-mailupdates over hATTR-amyloïdose) via privacy@alnylam.com.

Privacykennisgeving voor gebruik van persoonsgegevens verzameld bij conferenties, symposia en andere evenementen

Bij een conferentie waaraan Alnylam als sponsor en/of exposant deelneemt, bij een door Alnylam georganiseerd symposium of bij elk ander evenement kan door Alnylam gemachtigd personeel u vragen om in te stemmen met het scannen van uw badge wanneer u het gebouw van het evenement betreedt, ook als u door Alnylam gesponsorde sessies bijwoont of wanneer u de stand van Alnylam bezoekt.

Door Alnylam toestemming te verlenen om uw badge in de bovengenoemde omstandigheden te scannen, stemt u in met de ontvangst door Alnylam en haar relaties wereldwijd (gezamenlijk "Alnylam" genoemd) van uw Persoonsgegevens (zoals naam, voornaam, adres, e-mail adres, telefoonnummers), medische specialiteit), die u vrijwillig aan de organisator van de conferentie hebt verstrekt toen u zich voor het evenement registreerde, alsook voor de verdere verwerking voor marketing- en nalevingsdoeleinden, in overeenstemming met de toepasselijke wetten inzake gegevensbescherming, industriecodes en de beleidsregels van Alnylam.

Bovendien zullen wij uw Persoonsgegevens ook verwerken op basis van de legitieme zakelijke belangen van Alnylam om te voldoen aan de industriecodes en- normen en om contact met u op te nemen om u van informatie over de geneesmiddelen en diensten van Alnylam te voorzien, updates over medisch en wetenschappelijk onderzoek en/of opleidingsmogelijkheden die voor u van belang kunnen zijn, alsmede om u uit te nodigen voor relevante promotionele activiteiten, zoals in de Privacykennisgeving meer gedetailleerd geschreven staat, voor Gezondheidszorgbeoefenaars (algemeen gebruik).

Het scannen van uw badge is vrijwillig; u bent niet verplicht deze te aanvaarden en dit heeft geen invloed op uw deelname aan het evenement of een specifieke sessie. Als u er in eerste instantie voor hebt gekozen om in te stemmen met de digitalisering van uw badge, kunt u uw toestemming op een later tijdstip, zonder opgave van redenen, intrekken door contact met ons op te nemen via privacy@alnylam.com of, als u een inwoner van Europa bent, via eudataprivacy@alnylam.com.

Recruitment Privacykennisgeving

Deze Privacykennisgeving is voor het laatst op 4 maart 2019 bijgewerkt.

'Alnylam ' verwijst naar Alnylam Pharmaceuticals Inc en naar al haar dochterbedrijven en gelieerde ondernemingen. Er kan in deze kennisgeving ook naar Alnylam worden verwezen als 'we', 'ons' of 'onze'. U kunt contact met ons opnemen via privacy@alnylam.com voor een overzicht van alle Alnylam-entiteiten.

Voor de doeleinden van deze kennisgeving is Alnylam de verantwoordelijke voor de verwerking van de gegevens.

Doeleinde

De Kennisgeving verschaft u ('u' of 'uw') informatie over de wijze waarop wij met uw persoonlijke gegevens omgaan, deze verwerken en beschermen, in verband met ons wervingsproces en om u te informeren over uw rechten op basis van wetgeving inzake gegevensbescherming. Lees deze Kennisgeving aandachtig voordat u uw persoonlijke gegevens aan Alnylam verstrekt.

In deze Privacykennisgeving wordt met 'persoonlijke gegevens' informatie bedoeld waarmee sollicitanten en potentiële kandidaten voor een dienstverband bij Alnylam, die is ingediend als onderdeel van een online-sollicitatie en/of via andere wervingskanalen (bijv. via sociale kanalen, professionele wervings- en selectiebureaus of via ons Aanbevelingsprogramma voor medewerkers).

Een bijgewerkt overzicht van wervings- en selectiebedrijven en andere derden die Alnylam persoonlijke informatie over sollicitanten en potentiële kandidaten verschaffen, kan u worden verstrekt door het indienen van een verzoek hiertoe via e-mail op privacy@alnylam.com.

We zullen uw persoonlijke gegevens verwerken in overeenstemming met deze Privacykennisgeving, tenzij deze verwerking in strijd is met de bepalingen van de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, In welk geval de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming prevaleert.

Wettelijke basis voor verwerking

Alnylam moet over een wettelijke basis beschikken voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens.. De wettelijke basis voor verwerking varieert voor de verschillende soorten persoonlijke gegevens die we verzamelen, verwerken en bekendmaken. Over het algemeen is de voorwaarde voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens in het kader van het wervingsproces een van de volgende:

  • Toestemming - u hebt uw toestemming gegeven voor de verwerking door bijv. contact op te nemen met en informatie te verstrekken aan een beoordelaar of voor pre-employmentscreening, in voorkomend geval
  • Legitieme belangen - De verwerking is noodzakelijk voor onze legitieme belangen of de legitieme belangen van derden, bijvoorbeeld voor de verwerking en beoordeling van uw sollicitatie naar een functie bij ons.

In gevallen waar we zijn uitgegaan van uw toestemming als de wettelijke basis voor de verwerking van uw persoonlijke informatie, hebt u het recht op elk moment uw toestemming in te trekken. Nadere informatie over hoe u uw toestemming kunt intrekken, vindt u in het gedeelte "Uw rechten".

De informatie die we verzamelen

De soorten persoonlijke gegevens die we van u vragen en de manier waarop we deze verwerken, worden bepaald op basis van de vereisten van het land van de te vervullen vacature, en niet op basis van uw woonland. Indien u bij meer dan een locatie solliciteert of indien de functie waarop u solliciteert in meer dan een land beschikbaar is, worden de persoonlijke gegevens die we van u vragen en de manieren waarop we deze verwerken, bepaald door de vereisten van alle landen waar de functie zich bevindt.

Over het algemeen verzamelen we persoonlijke gegevens rechtstreeks wanneer u naar een functie solliciteert bij ons, zoals uw naam, adres, contactgegevens, arbeids- en opleidingsverleden, prestaties, testresultaten en andere relevante informatie van uw curriculum vitae (CV). We kunnen ook persoonlijke gegevens over u bij derden verzamelen, zoals uw referenties, bij eerdere werkgevers en bij medewerkers van Alnylam met wie u sollicitatiegesprekken hebt gevoerd. We kunnen uw persoonlijke gegevens ook verzamelen en verwerken uit algemeen toegankelijke sociale mediaprofielen, zoals Facebook en LinkedIn. Ten slotte verzamelen we inlog- en wachtwoordgegevens van uw online account.

Gevoelige persoonlijke gegevens zijn een deelverzameling van persoonlijke gegevens en omvatten etniciteit, gezondheid, lidmaatschap van een vakbond, levensovertuiging, seksuele geaardheid en andere categorieën, zoals toegestaan door de wet. We trachten deze gegevens slechts te verkrijgen en zullen deze gegevens over een kandidaat slechts verzamelen wanneer dit door de toepasselijke wetgeving is toegestaan of vereist (bijvoorbeeld verslaglegging aan de overheid in de VS).

We raden u aan om geen gevoelige persoonlijke gegevens in uw aanvraag bij uw begeleidend schrijven te vermelden. In het geval u vrijwillig dergelijke informatie vermeldt, wordt deze informatie verwerkt in overeenstemming met toepasselijke wetten inzake gegevensprivacy en gegevensbescherming en onze standaardbedrijfspraktijken.

Hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken

We verzamelen en gebruiken uw persoonlijke gegevens in verband met uw sollicitatie:

  • voor het selecteren en evalueren van kandidaten voor een mogelijk dienstverband en voor toekomstige functies die beschikbaar kunnen komen;
  • voor het ondersteunen en verwerken van uw sollicitatie, bijvoorbeeld om te beoordelen of u aan de vereisten voldoet,
  • voor het controleren van referenties en beroepskwalificaties die sollicitanten hebben verstrekt;
  • voor het evalueren en beoordelen van de resultaten van sollicitatiegesprekken;
  • voor registratie in verband met werving en indienstneming;
  • voor het uitvoeren van pre-employmentscreening die passend en proportioneel is voor de aard van de functie, onderworpen aan plaatselijke wet- en regelgeving;
  • Voor het beschermen van onze wettelijke rechten, voor zover dit door de wet is toegestaan; of
  • om door ons of door onze wervingsspartners benaderd te worden door middel van de gegevens u ons hebt verstrekt in verband met uw sollicitatie

We kunnen uw persoonlijke gegevens of geaggregeerde/geanonimiseerde gegevens ook analyseren om ons wervings- en selectieproces te verbeteren en om beter succesvolle kandidaten aan te kunnen trekken.

Geautomatiseerde besluitvorming

We nemen geen wervings- en selectiebesluiten uitsluitend op basis van geautomatiseerde besluitvorming.

Met wie delen we uw gegevens
  • Binnen Alnylam – We beperken de toegang tot uw persoonlijke gegevens tot mensen binnen Alnylam die deze informatie 'moeten kennen', zoals de personen die uw sollicitatie zullen verwerken en gedurende het wervingsproces beheren en die werken in het land waar de functie waarnaar u solliciteert is gebaseerd, en de recruiters en interviewers die werkzaam zijn in de verschillende landen binnen de wereldwijde Alnylam organisatie.
  • Buiten Alnylam – Alnylam deelt uw persoonlijke gegevens met vertrouwde externe partijen om de werving te beheren, met name ten behoeve van de uitvoering van screening en controle van uw sollicitatie en van de door u verstrekte informatie, zoals wetenschappelijke en/of beroepskwalificaties, indien noodzakelijk en van toepassing.

Doorgaans zal Alnylam uw persoonlijke gegevens alleen aan andere externe partijen verstrekken:

wanneer we hiertoe wettelijk zijn verplicht;

  • in antwoord op een legitiem verzoek om hulp door de politie of een andere handhavingsinstantie; en
  • Om juridisch advies in te winnen bij de externe juristen van Alnylam of in verband met geschillen.
Internationale overdracht

Bij grensoverschrijdende gegevensoverdracht, zoals de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan andere landen dan het land waar u woonachtig bent, zal Alnylam zorgdragen voor passende beveiliging van de gegevens om voor een adequaat niveau van gegevensbescherming te zorgen, zoals dat in de Europese Unie wordt geboden via het gebruik van passende contractuele afspraken met externe ontvangers die gevestigd zijn in derde landen; in het bijzonder zal Alnylam met deze externe ontvangers de passende EU-modelcontractbepalingen voor grensoverschrijdende gegevensoverdracht vanuit de EU naar verantwoordelijken voor de verwerking of verwerkers in derde landen uitvoeren, zoals aangenomen door de Europese Commissie.

Wij maken u erop attent dat de wetten inzake gegevensbescherming van deze derde landen wellicht niet in overeenstemming zijn met die van het land waar u woonachtig bent.

Bewaring van gegevens

Als u door Alnylam een functie wordt aangeboden, worden de relevante persoonlijke gegevens die gedurende de periode voorafgaand aan uw indiensttreding zijn verzameld onderdeel van uw personeelsdossier en bewaard in overeenstemming met de specifieke vereisten per land en de interne beleidsregels en procedures.

Als u niet wordt aangenomen, bewaren wij uw persoonlijke gegevens voor administratieve doeleinden en verslaglegging en om u voor mogelijke toekomstige functies en carrièremogelijkheden in aanmerking te nemen. De periode hiervan kan afhankelijk van het land variëren, maar zal niet langer zijn dan 2 jaar en voor EU-ingezetenen 1 jaar.

Na afloop van deze periode kunnen wij u vragen om uw toestemming te verlengen en u de mogelijkheid te bieden uw persoonlijke gegevens bij te werken. Als u hiermee instemt, wordt de bewaarperiode verlengd, zo niet, dan worden uw gegevens permanent uit onze bestanden verwijderd, in overeenstemming met ons beleid en schema's inzake gegevensbewaring.

Uw rechten

U hebt bepaalde rechten met betrekking tot de persoonlijke informatie die wij over u hebben opgeslagen. Nadere informatie over deze rechten en hoe u ze kunt uitoefenen wordt hieronder uiteengezet. Voordat we uw verzoek kunnen uitvoeren, zullen we u om bewijs van uw identiteit vragen.

  • Recht op toegang - Toegang tot uw persoonlijke gegevens die wij over u aanhouden, in de meeste gevallen gratis.
  • Recht op rectificatie - De correctie van uw persoonlijke gegevens wanneer deze niet correct, verouderd of onvolledig zijn.
  • Recht om gegevens te laten wissen - Het verwijderen van de gegevens die wij over die aanhouden, onder specifieke omstandigheden; wanneer u bijvoorbeeld uw toestemming intrekt of bezwaar maakt en wij geen legitiem dwingend belang hebben, of zodra het doel waarvoor we de gegevens aanhouden tot een einde is gekomen.
  • Recht op gegevensportabiliteit - Een computerbestand in een gebruikelijk formaat (CSV of gelijksoortig) dat de persoonlijke gegevens bevat die u in een eerder stadium aan ons hebt verstrekt en het recht op overdracht van uw informatie aan een andere entiteit, wanneer dit technisch mogelijk is.
  • Recht op bezwaar tegen verwerking of op beperking van de verwerking - Beperking van het gebruik van uw persoonlijke gegevens, onder specifieke omstandigheden, doorgaans tijdens onze besluitvorming over een bezwaar dat u hebt gemaakt.
  • Recht op bezwaar - Dat we stoppen met de verwerking van uw persoonlijke gegevens, onder specifieke omstandigheden; bijvoorbeeld wanneer u toestemming hebt ingetrokken of bezwaar maakt om redenen die verband houden met uw individuele omstandigheden.
  • Rechten inzake automatische besluitvorming en profilering - Herziening van besluiten die uitsluitend zijn gebaseerd op de automatische verwerking van uw gegevens (dus gevallen waarin het resultaat en de criteria voor het besluit nog niet door een mens zijn herzien).

Als u een of meerdere van bovenstaande rechten wilt uitoefenen of een verzoek wilt indienen tot toegang, herziening of correctie van de persoonlijke gegevens die we over u hebben verzameld en aanhouden, of om nadere informatie te ontvangen over de wijze waarop we uw persoonlijke gegevens verwerken, kunt u contact met ons opnemen op privacy@alnylam.com.

Beleid ten aanzien van kinderen

Er is ons veel gelegen aan de bescherming van de privacy van kinderen.. We wijzen u erop dat onze recruitmentsite niet is bedoeld voor kinderen jonger dan 16 jaar en evenmin is ontworpen om de aandacht van deze kinderen te trekken. Er dient via deze website geen informatie naar Alnylam te worden verzonden door bezoekers die jonger dan 16 jaar zijn. Zoals hierboven aangegeven, verzamelen we geen tot personen herleidbare informatie, tenzij u die ons hebt verstrekt, met inbegrip van de leeftijd van personen.

Uw privacyrechten zoals deze gelden in Californië

California Civil Code Section 1798.83 geeft in Californië woonachtige klanten het recht informatie op te vragen met betrekking tot de vraag of een onderneming persoonsgegevens aan derden openbaar heeft gemaakt ten behoeve van de direct marketing van dergelijke derden. Zoals vermeld in ons Privacybeleid, zal Alnylam uw persoonsgegevens niet verkopen aan of delen met enige andere partij dan onze partners of agenten op het gebied van onderzoek en/of ontwikkeling en uw persoonsgegevens niet verkopen aan of delen met welke partij dan ook ten behoeve van hun direct-marketingdoeleinden. In Californië woonachtige klanten die meer informatie omtrent onze naleving van deze wet wensen of vragen of op- of aanmerkingen hebben over onze praktijken en ons beleid op privacygebied, kunnen contact met ons opnemen op privacy@alnylam.com.

Cookies en andere tracking-technologieën

Alnylam volgt zijn gebruikers niet door de tijd heen of op websites van derden en reageert derhalve niet op 'Volg-me-niet'-signalen. Alnylam geeft derden geen toestemming persoonsgegevens direct van onze gebruikers op onze website te verzamelen, bijvoorbeeld door middel van reclame van derden.

Meer informatie over ons gebruik van cookies en andere tracking-technologieën vindt u in ons Privacybeleid en in onze Cookiebeleid.

Neem contact met ons op

Als u vragen hebt of als u contact met ons wilt opnemen over de verwerking van uw persoonlijke informatie, met inbegrip van het uitoefenen van uw rechten zoals hierboven uiteengezet, kunt u contact met ons opnemen op privacy@alnylam.com.

Het recht om een klacht in te dienen

Als u opmerkingen of klachten hebt met betrekking tot de verwerking van uw persoonlijke gegevens of onze naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming van de EU, kunt u contact opnemen met de Data Protection Officer van Alnylam Arianna Sekeri op EUdataprivacy@alnylam.com.

Contact opnemen met de regelgevende instantie

EU-ingezetenen hebben ook het recht om een klacht in te dienen bij de relevante databeschermingsautoriteit, waarvan u de contactgegevens aantreft in de volgende link: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_nl.

Alnylam behoudt zich het recht voor deze Privacykennisgeving te wijzigen. Alle wijzigingen die we in onze Privacykennisgeving aanbrengen worden op deze pagina bekendgemaakt. Lees deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.